Пиронкова: Най-близка съм със Сесил Каратанчева



25-07-2010 16:18 | Николай Драгиев

Първата ракета на България Цветана Пиронкова даде обстойно интервю пред "Труд", в което говори за тениса, живота и любовта.

 

Пловдивчанката, която преди месец направи фурор и стигна полуфинал на най-престижния тенис турнир в света - Уимбълдън, разкри за първи път името на мъжа, с когото живее и сподели, че в тенис средите най-добре се разбира със Сесил Каратанчева, пише Sportni.bg.

 

Цвети увери, че върхът, който достигна на "Уимбълдън", не я е променил. "Същата съм си. Повече се промени отношението на хората към мен - започнаха да ми обръщат повече внимание. Бях приятно поласкана от факта, че станах най-младият почетен гражданин в историята на Пловдив. Та това е родният ми, най-любимият и предпочитан град за живеене за мен. Към няколкото града, в които се чувствам добре, се присъедини и Лондон. Но в Пловдив, сред най-близките си и приятелите си, съм най-щастлива".

 

Надеждата ни в женския тенис разкри, че години наред успява да намери баланса и гледа да не участва в повече от 25 турнира на сезон. Времето, което тенисистката прекарва в пътувания със самолети между континентите, се използват за една от любимите й дейности - за сън.

 

"Аз съм от тези хора, които, като помиришат възглавница - заспиват, така че гледам да си отспя по време на полетите", сподели Цвети.

 

"Писанията за вражди със съперничките на корта са пълни глупости! Досега не съм имала проблеми с нито една тенисистка на корта или извън него. Поздравявам се приятелски с всички. Но по-близка съм единствено със Сесил Каратанчева, с която най-много си говорим. С останалите има някаква езикова бариера. Много ми се иска да науча италиански, но все не остава време".

 

Пиронкова отново не пропусна да спомене, че не иска личният й живот да става обществена история, но никога и от никого не е крила, че има сериозен приятел. Все пак тенисистката за първи път разкри името на половинката си. Става въпрос за бившия футболист на Локомотив Пловдив и Брестник 1948 Михаил Мирчев.

 

Пловдивчанката разкри още, че е доста суетна и въпреки, че не я тресе шопинг мания, обича да пазарува. "Не бих казала, че се обличам по последния писък на модата или че съм маниак на определени марки. Но модата определено ме влече".

 

На въпрос какво е останало от първия й милион долара, спечелен от тениса, първата ни ракета заяви, че не обича тези въпроси и че въпреки печалбите, тя остава земен човек.

 

"Нямам никакво желание да коментирам тази тема. Всичко сме изкарали с много и честен труд и пот, както и с куп лишения. Не съм милионерка, а съвсем земен човек. Успяла съм да си купя собствено жилище, а от 18-годишна имам шофьорска книжка и карам "Шкода". Преди това на тренировка ходех с велосипед", завърши Цвети.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини