Лесни победи за Дел Потро и Джокович на "Койонг Класик"



13-01-2010 13:17 | Станко Димов

 

Световният номер 3 Новак Джокович и шампионът от US Open за миналата година Хуан Мартин Дел Потро започнаха с леки победи участието си на демонстративния турнир "Койонг Класик" в Мелбърн. 

 

Дел Потро се наложи с 6-3, 6-3 над хърватина Иван Любичич, който в последния момент замени отказалия се от участие Роджър Федерер. Въпреки победата двубоят едва ли е от голяма полза за Дел Потро, след като почти всички решителни точки в мача завършваха с непредизвикани грешки на Любичич. 

 

"Условията за игра бяха тежки. Имаше вятър, който на моменти ни затрудняваше. Въпреки това връщах топката добре, доволен съм и от сервиса ми. Това са важните елементи за двубои от този ранг. Записах добра победа на старта на сезона", сподели аржентинецът Дел Потро. 

 

"Като цяло не играх лошо. Това обаче е притеснителното за мен, не играя лошо, а в същото време губя с 3-6, 3-6", сподели 24-ият в света Любичич. В спор за място на финал Дел Потро ще се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга, който се справи с напористия швед Робин Сьодерлинг

 

Категорична победа в Мелбърн записа и Новак Джокович. Сърбинът разби с 6-2, 6-3 ветерана Томи Хаас (Германия). "Чувствам се много по-добре на корта. Определено съм достатъчно отпочинал и добре физически подготвен. Единственото, от което се нуждая преди да отида на "Мелбърн Парк" са няколко двубоя", сподели световният номер 3.

 

В спор за място на финала Джокович ще се изправи срещу испанеца Фернандо Вердаско. Сексимволът в мъжкия тенис се наложи със 7-5, 6-1 над чилиеца Фернандо Гонсалес




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини