Борг си падал по кока, МакЕнроу по каки



07-12-2015 17:59 | Tennis24.bg

Бившата съпруга на шведската тенис легенда Бьорн Борг - Лоредана Берте, разкрива любопитни подробности от живота си с носителя на 11 титли от "Големия шлем".

В своята автобиографична книга Берте нарича тенисистите "деца" и "невротични". Тя твърди още, че друга легенда в аристократичния спорт - американецът Джон Макенроу, "не го беше много грижа за тениса" и разказва как е правил секс с "кучки, които Джим Белуши (американски актьор - б.р.) беше купил".

За Борг, бившата му съпруга казва, че когато се е връщал от пътувания, шведът "взимаше кокаин и си мислеше да играе тенис отново".

"За кратко отидохме да живеем в Лондон. Той не искаше да правим секс, не можеше да ме ч*ка. Колкото повече ми казваше това, толкова повече се обличах като фантастична кукла. Но той гледаше на мен като на извънземно същество. "Студено ли ти е, Лоредана?". След осем месеца без секс, ми дойде до гуша", пише tennisworldusa.org, цитиран от Sportal.bg.

"Той прекарваше много време в имението си в Швеция и не искаше да има чистачка. Така аз се оказвах робинята, която почистваше замъка", пише още в книгата си Лоредана Берте.

Бьорн Борг е бивш №1 в света и има 6 титли на "Ролан Гарос", 5 трофея на "Уимбълдън" и 4 загубени финала на US Open. През 1975 година печели "Купа Дейвис" (неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже). През януари 1983, когато е на 26 години, Борг обявява, че се оттегля, с което шокира световната тенис общественост. Въпреки това, той участва на турнир в Монте Карло през март 1983, както и на състезание в Щутгарт през юли 1984.

През 90-те години на миналия век Борг прави доста неуспешен опит за завръщане в тура.

Борг сключва брак с италианската певица Лоредана Берте през 1989 година, но през 1993 двамата се развеждат.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини