Без да блести Пиронкова сломи Татяна Малек в Истанбул



27-07-2010 13:47 | Niki Vasilev

Цветана Пиронкова  стартира успешно участието си на турнира Istanbul Cup. Българката далеч нямаше най-добрия си ден на корта, но въпреки това показа, че като най-класните играчи в света - може да печели, дори когато не всичко й се получава.

 

Тя надви с 7:6(4), 6:2 за 90 минути игра 122-ата в света германка Татяна Малек, като това е втория й успех от 2 мача над този опонент.

 

В първия сет Пиронкова не успяваше да вкарва своя мощен първи сервис и това й създаваше много проблеми. Нейните удари като цяло не сработваха, въпреки огромното й желание да бъде агресивна. Освен това набързо натрупа 5 двойни грешки.

 

Въпреки това бе видно, че класата на Пиронкова е много по-голяма и от нея зависи развитието на всяко разиграване.

 

Така благодарение на грешките на българката, Малек на 3 пъти повеждаше с пробив в този сет, но Цвети съумя и трите пъти да реагира и така се стигна до тайбрек.

 

В него Пиронкова най-после показа малко по-постоянна игра и това веднага даде отражение в резултата. Тя дръпна с 6:2 точки, Малек върна 2 поредни, но при третия си шанс българката затвори сета със 7:4 точки.

 

Като цяло първата ни ракета се възползва максимално от изключително посредствения бекхенд на Малек, която в безпомощността си опитваше и множество къси топки, с които да разбие ритъма на Цвети.

 

Навлязлата в ритъм Пиронкова даде да се разбере още на старта на втория сет, че няма да изпусне победата. Тя сравнително лесно поведе с 3:1. Дали заради реален проблем или от тактически съображения, Малек поиска лекарска помощ, но и това не помогна.

 

С лекота Цвети "довърши" свалилата гарда Малек за 6:2.

 

Следващата противничка на първата ни ракета ще бъде определена от двубоя между Басак Ерайдин от Турция и Анастасия Родионова от Русия.

 

30 точки за ранглистата е цифровото изражение за Пиронкова след преминаването на първи кръг.

 

Как ще се представи Пиронкова в Истанбул?




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини