Анди Мъри официално уволни треньора си



Анди Мъри официално уволни треньора си
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-07-2010 01:12 | Николай Драгиев

 

Най-добрият британски тенисист Анди Мъри уволни своя треньор Майлс Маклахан. Двамата работеха заедно от 2007 г. насам. В момента Мъри е в Лос Анджелис, където е фаворит за титлата на местния турнир.

 

23-годишният шотландец ще продължи да работи с Алекс Кореча, който и досега беше част от щаба му. След US Open пък ще търси нов треньор.

 

"Имах отлични отношения с Майлс в последните години. Неговата помощ ми помогна да израстна много. Постигнахме доста успехи и се забавлявахме," обясни Анди.

 

Самият Маклахан коментира ситуацията така: "За мен бе привилегия да работя с Мъри и това остава важна част от моята кариера. Екипът, с който работихме бе страхотен и всички ще ми липсват много. Анди е страхотен играч и се надявам той да има много успехи, тъй като е страшно талантлив."

 

Маклахан и Мъри стартираха своята работа, когато Анди бе номер 11 в света. Тогава той уволни Брад Джилбърт от същата позиция.

 

Двамата постигнаха два финала в Големия Шлем - на US Open 2008 и на Australian Open 2010, загубени и в двата случая от Роджър Федерер.

 

В момента Мъри няма нито една титла през 2010 г., което е основната причина за решението му.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини