Багдатис обърна Хюит, Гаске също на полуфинал



Багдатис обърна Хюит, Гаске също на полуфинал
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
14-01-2010 12:52 | Станко Димов

Маркос Багдатис поднесе изненадата на турнира "Sydney International" като победи местния любимец Лейтън Хюит с 4-6 6-2 6-3. Двубоят бе интересен и премина през доста обрати, но кипърският играч показа класа и измъкна победата.

Хюит отмъкна първия сет, но след това Багдатис пое нещата в свои ръце. Той спечели втория сет, след като спечели 6 поредни гейма. След това получи ранна преднина и в третия и нямаше проблеми да приключи мача в своя полза.

"Е, можеше да бъде и по-неприятно. Да паднеш седмица преди турнир от Шлема не е фатално. Често ме питат дали е добре да играя на този турнир, при тази адска жега, но мисля че няма проблеми. Аз продължавам да играя именно заради турнири като Australian open. Имам сили да направя нещо значимо. Дано остана в него и след първата седмица", пожела си Хюит.

Багдатис ще играе с Марди Фиш в следващата фаза.

Бившият номер 7 в света Ришар Гаске също продължава на полуфинал. Той надви с 6-3 7-6 (9-7) италианеца Потито Стараче. Така той си осигури мач със своя сънародник Жулиен Бенето, който се справи с аржентинеца Леонардо Майер - 6-4, 6-7 (5), 6-0.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини