ЧРД, Роджър!ЧРД, Роджър!
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-08-2010 20:07 | Николай Драгиев

Освен Сесил Каратанчева днес (8-и август) рожден ден празнува и Роджър Федерер. Разбира се 8 е любимото число на Федерер, който е в известна степен суеверен.

 

Великият швейцарец днес навършва 29 години и ще посрещне празника в Торонто, където ще участва на "Роджърс Къп". Той бе изненадан от домакините с торта и импровизирано парти, на което получи сладкиша от звездата на канадския хокей Сидни Кросби.

 

"Чудесно е да посрещна рождения си ден с моето семейство в канада. Подготвях се в продължение на няколко седмици за турнира тук и съм мотивиран да се представя добре. Подкрепата, която получавам днес ме кара да се чувствам щастлив и мотивиран. Благодаря за подкрепата през годините - надявам се да имам още много поводи да радвам привържениците ми," коментира Роджър.

 

В момента Роджър и Николай Давиденко са най-възрастните състезатели в топ 10, но това не притеснява Федерер, който няма намерение скоро да спира със спорта.

 

До този момент Федерер има цели 16 титли от Шлема, но само след няколко седмици започва битката за 17-ата, която трябва да бъде на US Open.

 

Всички ние само може да сме във възторг от привилегията, която имаме Федерер да бъде част от нашето време. Най-малкото, защото надали ще имаме честта да се роди друг толкова велик играч...

 
Коментари
Турнир: WTA Finals
Категория: Друг
Място на провеждане: Сингапур, Сингапур
Настилка: Зала
Награден фонд: $7,000,000

Official Website | Livescore
Турнир: Swiss Indoors
Категория: Друг
Място на провеждане: Базел, Швейцария
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,442,740

Official Website | Livescore
Турнир: Erste Bank Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Виена, Австрия
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,788,570

Official Website | Livescore
Други новини