Агресивният Федерер с уверен старт



11-08-2010 04:12 | Николай Драгиев

Роджър Федерер успешно стартира участието си на "Роджърс Къп" в Торонто. Световният номер 3 се справи с Хуан Игнасио Чела със 7:6(7), 6:3 за 81 минути.

 

Двубоят бе по-интересен от очакваното и определено загатна за новостите, които треньорът Пол Анакон и Федерер ще се опитат да прилагат занапред.

 

Федерер демонстрира изключително агресивна игра дори за своите стандарти, като се стремеше да атакува всяка топка и при всеки удобен случай излизаше на мрежата. Това доведе до цели 30 печеливши удара само за първия сет и общо 43 в срещата.

 

Само за 22 минути Федерер поведе с 5:2 в първия сет, налагайки убийствено темпо. Чела обаче спечели 10 точки поред и в крайна сметка изравни за 5:5. Стигна се до тайбрек, в който Чела спаси по невероятен начин първия сетбол за Федерер, но в крайна сметка се предаде след 7:9.

 

Втората част бе категорично в полза на Федерер, който с два пробива предреши всичко. Той фиксира резултата с 6:3, завършвайки мача с уинър от ретур.

 

За цялата среща швейцарецът заби 43 печеливши удара, реализира 9 аса и спечели 19 от 23 излизания на мрежата.

 

Следващият опонент на изтупаният в розово Федерер ще бъде определен от сблъсъка между Микаел Лодра и Николас Алмагро. В четвъртфиналите пък негов съперник може да бъде Томаш Бердих.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини