Три българки на 1/4-финал в София



11-08-2010 12:40 | Станко Димов

Три български тенисистки се класираха за четвъртфиналите на международния турнир за девойки до 18 години, провеждащ се през тази седмица на кортовете на ТК "Дема" в София.


Преминалата през квалификациите Цвета Димитрова поднесе изненадата на деня, отстранявайки с 6-4 6-3 поставената под №2 Изидора Радойкович (Сърбия). За 15-годишната българка това е едва втори международен турнир при 18-годишните, а в опит да се класира за полуфиналите ще срещне поставената под №8 Борислава Ботушарова.


Водачката в националната ранглиста за девойки до 18 години Борислава Ботушарова достигна до тази фаза на турнира, побеждавайки с 6-4 6-2 рускинята Алена Карпова. Камелия Димитрова е третата родна тенисистка, класирала се за четвъртфиналите, а това стана факт, след като получилата WC българка се наложи с убедителното 6-3 6-0 над сръбкинята Тияна Ужелач.


За съжаление при юношите отпаднаха всичките ни четирима представители, които попаднаха в основната схема. Поставеният под №3 и водач в националната ранглиста до 18 години Стефан Трифонов отстъпи с 2-6 1-6 на германеца Ян Мейер, а получилите WC Никола Телкеджиев, Владислав Матеев и Фердун Шефкедов също претърпяха поражения на старта на турнира.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини