Федерер сломи и шоумена Лодра



12-08-2010 22:19 | Николай Драгиев

Световният номер 3 Роджър Федерер продължава на четвъртфинал на "Мастърс 1000" в Торонто. Швейцарецът се справи със 7:6(2), 6:3 над 35-ия в света Микаел Лодра след 80 минути игра.

 

Двубоят бе доста приятен за наблюдаване, но далеч не бе безпроблемен за големия шампион. Все пак Федерер успя да намери своя ритъм на игра, настрои се спрямо темпото, което наложи Лодра и логично стигна до успеха. Усмивките присъстваха често по лицата и на двамата, тъй като честите излизания на Лодра на мрежата неминуемо довеждаха до забавни ситуации.

 

Интересното е, че двамата ветерани играха за първи път един срещу друг след толкова години в ATP.

 

30-годишният левичар от Франция започна прекрасно мача. Той успя да затрудни Федерер с агресивните си налитания на мрежата, а волетата му бяха прецизни. Така Лодра натрупа преднина от 4:1 за отрицателно време.

 

Федерер обаче скоростно намери начин да отговори и с прекрасен минаващ удар върна пробива за 4:3. Тези разменени пробиви бяха единствени в сета и се стигна до тайбрек. В него Федерер без проблеми се наложи със 7:2 точки.

 

Втората част досущ приличаше на вчерашния мач между Рафаел Надал и Станислас Вавринка, когато испанецът спечели тайбрека на първия сет и след това с лекота довърши опонента си.

 

Така и тук Федерер повиши нивото си на представяне, вкарваше повече първи сервис и логично затвори с 6:3.

 

За целия мач Федерер допусна едва 15 непредизвикани грешки и цели 24 уинъра.

 

Повече от любопитен е четвъртфиналния съперник на Федерер. Това е чехът Томаш Бердих, който трудно се наложи над Олександър Долгополов след 2:1 сета. 

 

Така пред Федерер се открива великолепната възможност да си отмъсти на Бердих за двете загуби през 2010 г. Чехът надви Федерер първо в Маями след 6-4, 6-7(3), 7-6(6), а после и на четвъртфинал на Уимбълдън с 6-4, 3-6, 6-1, 6-4.

 

В общата статистика между двамата обаче, Роджър води с 8:3 победи.

 

"Беше забавно да играя с Микаел. Върна ме 10 години назад, когато имаше много повече играчи с неговия стил. На моменти двубоят бе истинско забавление. Сега играчите са добри на всички настилки. Но Микаел е страхотен атлет. Познавам го от много време и бе удоволствие да играя с него," обясни Федерер, който подари фланелката си на Лодра, който го помоли затова след края на срещата.

 

За бъдещия си опонент, Томаш Бердих, Федерер се закани да му върне за двете загуби през сезона. "Той е в страхотна форма, игра чудесно в Париж и Лондон, преди това ме победи в Маями. Мисля че си взех поуки и сега ще изляза с добра стратегия срещу него," допълни Роджър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини