Кратка история на розовите тениски



13-08-2010 03:39 | Николай Драгиев

Историята далеч не е благосклонна към носещите розово тенисисти. Но това бе преди "Nike" да облече своите скъпоценни Роджър Федерер и Рафаел Надал с тениски в този цвят.

 

За Надал това не е новост, но и определено не му е на късмет да бъде облечен в розово. С такава премяна той записа единствената си загуба на "Ролан Гарос" от Робин Сьодерлинг в четвърти кръг.

 

Някои казват, че това се дължи на проблемите му с коленете, други я отдават на семейните проблеми, а трети отдават заслуженото на Сьодерлинг. Нека обаче си спомним, че четири седмици преди мача в Париж, Надал унищожи шведа с 6:1, 6:0. Тогава той бе облечен с жълто и бяло...

 

През 1997 г. ТВ коментатор определя цвета на облеклото на Андре Агаси като цвят тип "праскова". "Праскова? Та това е тъмно розово," обяснява Андре, който набързо губи в четвърти кръг.

 

След него на сцената се появява Доминик Хърбати, който също носи тениска с подобни мотиви. На US Open 2005 г. той губи от Лейтън Хюит. "Аз просто не можех да загубя от човек, облечен по този начин," отбелязва язвително Хюит.

 

Какво ни казват фактите? Въпреки че няма как да има статистика за подобно нещо, засега няма данни играч да е спечелил турнир... облечен в розово!

 

Сега обаче Федерер и Надал сформират дуо, което е доста вероятно да произведе победителя на "Роджърс Къп". 

 

Самият Федерер определи случилото се като "случайно съвпадение". И докато фланелката на Фед е светло розова, то тази на Рафа е червеникава с розови орнаменти около рамената.

 

Досега никой тенисист не е печелил в розово, но има ли по-подходящи двама души, които да преминат извън рамките на познатите постижения от Федерер и Надал?

 

        




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини