Рафа с нова крачка към титлата (видео)



13-08-2010 04:17 | Николай Драгиев

Рафаел Надал спечели втория си мач от "Роджърс Къп" в Торонто далеч по-лесно от първия. Рафа, макар и с моментни затруднения, преодоля южноафриканския гигант Кевин Андерсън с 6:2, 7:6(6) за 102 минути.

 

Все пак срещата трудно може да бъде разглеждана като мерило за моментното състояние на Надал, тъй като опонентът му бе видимо с класи под неговото ниво, въпреки добрия втори сет за Андерсън.

 

В четвъртфиналите Надал ще се изправи срещу Филип Колшрайбер. Германецът надви Йен-Сун Лу след 6:0 в третия сет, като така той взима втори пореден мач с този резултат в решителната част.

 

Иначе Кевин Андерсън стартира добре мача и спечели първите си два сервис-гейма на нула. При третия той водеше убедително, но в крайна сметка се пречупи фатално.

 

След изключително разиграване на мрежата, Рафа проби и огласи корта с мощно "вамос". Оттам нататък последваха 4 безответни гейма за двукратния шампион в Торонто.

 

За тези 8 гейма Надал допусна едва 4 непредизвикани грешки.

 

Вторият сет бе по-труден за Надал, тъй като той сам си го направи такъв. Испанецът дръпна с 4:2 след нов пробив при 2:2.

 

Вместо да спечели без особени проблеми, той даде шанс на Андерсън да се върне в мача. 87-ият в света успя да пробие за 4:4 след грешка на Рафа и брутален форхенд-уинър.

 

За втори двубой поред на Надал се наложи да играе тайбрек. И съвсем естествено и този бе спечелен, но малко по-лесно в сравнение с битката срещу Вавринка. Точковото изражение бе 8:6 за световния номер 1, макар и Андерсън да имаше своите шансове за нещо повече.

 

За да е пълно шоуто организаторите в Канада сложиха точка на двубоя с пищна заря...

 

Иначе в историята на мачовете между Надал и Колшрайбер няма особена интрига. Рафа води с 6:0 срещу 37-ия в света. Все пак трябва да се отбележи, че в мачовете им на твърди кортове, Колшрайбер неизменно е печелил сет, включително и на Australian Open през тази година.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини