ВИДЕО: Надал готов да покори "Роджърс Къп"



13-08-2010 12:48 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал очаквано остана доволен от класирането си на 1/4-финал на турнира "Роджърс Къп" в Торонто. Испанецът се наложи в два сета над Кевин Андерсон (ЮАР) и заслужи мястото си сред най-добрите 8 в надпреварата. Ето какво каза Рафа секудни след мача.

 

"Днес играх добре, особено в началото на първия сет. Мисля, че тогава поддържах едно високо ниво. През втория сет нещата малко се промениха. Направиох две грешки при форхенд в много важни моменти.

 

Освен това е много трудно да запазиш концетрация през целия мач, когато срещу теб имаш толкова добър изпълнител на начален удар като Кевин. Както и да е. За мен най-важна е победата и съм повече от щастлив, че се класирах за четвъртфиналите на толкова голям турнир.

 

Не бях играл след Уимбълдън, но съм доволен от формата си. В момента изживявам един от най-добрите периоди в кариерата ми и просто искам да се насладя на всеки един миг на корта. Искам да продължа да играя добре и да стигна възможно най-далеч в турнира".


Относно предстоящия си двубой с Филип Колшрайбер, Рафа сподели: "Определено ще бъде труден мач. Той е играч, който се справя добре на всяка настилка. С него играхме на Australian Open и той ми взе сет, като освен това ме затрудни много. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си, за да го победя", каза още Рафа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини