Диа след рекорда: Напълно заслужено ще бъда на US Open



Диа след рекорда: Напълно заслужено ще бъда на US Open
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-08-2010 16:31 | Николай Драгиев

Диа Евтимова записа най-доброто класиране в своята тенис кариера. Тя влезе за първи път в Топ 200 и от понеделник е №197 в света. Освен това 23-годишната хасковлийка ще участва в квалификациите на US Open, което ще бъде дебют за нея в турнирите от Големия шлем.

 

„Стремя се да не гоня класирания само заради цифрите – заяви за Racketi.com Евтимова. Естествено е да съм доволна от влизането в първите 200 в ранглистата. Но това би имало само психологически ефект. Високото класиране ще ми дава по-лесен достъп до по-силни турнири. В сряда заминавам за Съединените щати. Да, ще играя за първи път в Шлема. Работих дълго, очаквах да стигна до това и смятам, че е напълно заслужено. Ще се готвя една седмица на кортовете на комплекса „Флашинг Медоус” в Ню Йорк, където ще се проведе и US Open. 

 

"Можех да участвам на някой малък турнир, но предпочетох този вариант, който се използва от доста тенисистки, както разбрах. Този сезон не съм играла на хард, та затова тези дни тренирах в залата в Хасково. Знам че квалификациите на Откритото първенство на САЩ ще бъдат на малко по-бързи кортове и съм готова за това. Повечете от състезателките в квалификациите ги познавам, защото сме играли с тях по турнири”.

 

Диа беше на крачка от дебют в Големия шлем още за Wimbledon. Тогава обаче националката остана под чертата за няколко места.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини