Един нетипичен левичар



16-08-2010 18:28 | Николай Драгиев

Великите играчи с лява ръка в света не са чак толкова много. И все пак най-добрият състезател в момента, е тъкмо левичар. Но той е такъв само когато говорим за ... тенис и футбол!

 

Оказва се, че при Рафаел Надал поривът да играе с лява ръка е дошъл съвсем естествено. Самият той напълно опроверга митологизираната история, според която вездесъщият Чичо Тони специално го е насилвал да играе с лява ръка.

 

"Това въобще не е вярно. Невъзможно е да играеш с дясна ръка и след това да започнеш с лявата. Чичо Тони никога не е давал подобна идея или нещо такова. Когато започвах, играех и бекхенд, и форхенд ... с две ръце. Един ден вече трябваше да играя на по-сериозно и се наложи да избирам с коя ръка да го правя.

 

Естественото усещане в мен бе да играя с лявата. Цял живот ритам футбол с левия крак. Извън спорта обаче, всичко останало мога да правя само с дясна ръка..."

 

Самият чичо Тони коментира ситуацията така: "Да направим тази крачка бе стъпка, която бе необходимо да направим. Беше трудно в началото. С много усилия, това даде резултат. По-хубаво е да работиш здраво, отколкото да разчитат просто на талант."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини