Федерер за очакванията си от US Open 2010 и поколенията в тениса



23-08-2010 02:58 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Роджър Федерер остана много доволен от титлата си на "Мастърс 1000" в Синсинати. Според него опонентът му Марди Фиш се представил страхотно, но в крайна сметка опитът и добрият сервис са го извели към триумфа.

 

С успеха си Фед добави втора титла през сезона и прекъсна "сушата" от 7 месеца, тъй като първата му бе на Australian Open.

 

"Федерер си е фаворит за US Open. Просто той става друг играч, когато играе в Шлема. Дори и на "Мастърс 1000" не показва всичко най-добро," коментира вицешампионът Марди Фиш.

 

От своя страна Роджър Федерер не изненада никой с твърдението си, че някой от топ 4 ще спечели титлата в Ню Йорк.

 

"Играчите сред топ 4 имат най-добри шансове. Всички ние играем отлично на твърди кортове. Мъри се доказа, Джокович и Рафа също. Той е печелил в Австралия. 

 

"Може би US Open е малко по-бърз, така че Рафа има доста повече проблеми. Но ако жребият е благосклонен към него, то той ще бъде във финалните кръгове. Той знае как се печели в Шлема и затова е триумфирал в останалите три.

 

"Определено ще е интересен турнир. Много от най-добрите показват отлична форма. Мъри не бе печелил отдавна, но сега взе трофея в Торонто. Той определено е един от фаворитите," коментира Федерер очакванията си за US Open 2010.

 

Самият Федерер сподели, че не се уморява да се бори с различните поколения, които оспорват доминацията му. "Започнах кариерата си с мачове срещу Пийт Сампрас, Андре Агаси, Карлос Моя и Тод Мартин. СЛед това дойдоха Лейтън Хюит, Марат Сафин, Анди Родик и Хуан Карлос Фереро.

 

"Така през годините имах много и различни опоненти. Това няма да се промени. Грубо на всеки 5 години се появява един голям играч. Мисля си, че новото поколение също вече чука на вратата," допълни швейцарецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини