Цвети загря за US Open с поражение



25-08-2010 03:52 | Николай Драгиев

Цвети Пиронкова отново загуби от рускинята Анастасия Родионова и по този начин напусна още в първи кръг турнира в Ню Хейвън, който е подгряващ за US Open.

 

Този път Родионова бе още по-убедителна и спечели с 6:1, 7:5. Двете играха наскоро и в Истанбул, където рускинята спечели в 3 сета.

 

За пореден двубой Цвети, която бе сред най-добрите на сервис на Уимбълдън, отново не успя да се възползва от най-силното си оръжие. Така тя стана лесна плячка на Родионова в първия сет, който загуби с 1:6 след три пробива.

 

Нещата отиваха на тотален погром, след като натурализираната австралийка поведе с 4:1 във втората част. Цвети се стегна и за малко да обърне развитието на битката. Тя достигна до 5:4 и сервираше за изравняване на сетовете. Това така и не се случи, тъй като Родионова спечели три поредни гейма и затвори мача.

 

Все пак денят на Пиронкова имаше и положителен аспект. Очаквано тя попадна под номер 32 в схемата на US Open. Това стана ясно, след като организаторите обявиха номерата на всички участнички при жените.

 

Така Цвети далеч не си гарантира "лесен" противник в Ню Йорк, но това поне няма да бъде играч от първите 31 в ранглистата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини