Томова с "уайлд кард" за Алианц Къп, Пиронкова под въпрос



25-08-2010 17:49 | Николай Драгиев

 

Виктория Томова ще получи покана от организаторите на юбилейния ХХ турнир „Алианц къп”, чиято основна схема започва на 14 септември на кортовете на ТК „Левски”. Това съобщи директорът на най-голямото спортно състезание у нас (100 000 долара награден фонд) Димитър Войнов. Томова взема „уайлд кард” за основната схема, както и през 2009 година.

 

Участието на първата ракета на България Цветана Пиронкова зависи от представянето й на Откритото първенство на Съединените щати. Т.е., ако подобно на „Уимбълдън” направи запомнящо се класиране, Пиронкова няма да играе в София. При сравнително ранно отпадане от US Open обаче, пловдивчанката ще получи мястото си в „Алианц къп”.

 

„Радваме се, че тенис турнирът продължава да го има и се развива по възходяща линия. Чудесно е, че точно на него през годините много млади български тенисистки са печелили първите си точки за световната ранглиста и се надавям традицията да продължи”, заяви на пресконференцията Стефан Стефанов, Изпълнителен вицепрезидент на "Алианц България Холдинг" АД,

 

Квалификациите на „Алианц къп” започват на 11 септември. Главен съдия на състезанието е унгарецът Ласло Ниро. Срещите от основната схема ще започват всеки ден в 10 часа. Полуфиналните двубои в събота са от 11 часа, а финалът ще бъде в неделя с начален час 10:30 часа.

 

Той ще бъде излъчван директно от БНТ. Още една телевизия ще предава пряко мачове от ТК „Левски”. Това е Канал 3, който има амбицията да излъчва директно поне по един двубой всеки ден.

 


Racketi.com




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини