МакEнроу: Мъри може да триумфира в Мелбърн



15-01-2010 17:32 | Станко Димов

7-кратният победител в турнири от Големия шлем - Джон МакEнроу - изрази очакванията си за започващия в понеделник Australian Open. Легендарният американец вярва, че Анди Мъри има сили да триумфира в Мелбърн и по този начин да спечели първата си титла от Шлема. Последният британец, който спечели турнир от Шлема, бе Фред Пери през далечната 1936 година.

 

"Всеки път, когато Мъри се провали в опита си да спечели голям турнир, върху него се изсипва огромно напрежение. Да не забравяме обаче, че твърдата настилка е любимата на Анди", коментира МакEнроу.

 

"Останах изненадан миналата година, когато Мъри загуби от Марин Чилич на US Open. Хърватинът наистина игра добре, но въпреки това отпадането на Мъри си бе сензация. Освен това някои от другите фаворите сега не са в оптимална форма, което допълнително накланя везните в полза на Мъри", каза още легендарният левичар от близкото минало.

 

Макенроу смята, че най-големият конкурент на Мъри ще бъде световният номер 1 Роджър Федерер. Швейцарецът е играл на полуфинал в последните 22 турнира от Шлема, а за последно триумфира в Австралия през 2007 година.

 

"Роджър е фантастичен. За мен той е най-великият тенисист в историята на този спорт. Проблем пред него може да е само фактът, че вече подобри всички рекорди. Миналата година Федерер загуби по драматичен начин финала в Мелбърн и много хора го отписаха. Аз лично бях изумен от начина, по който се възроди и триумфира на "Ролан Гарос" и Уимбълдън". Ако погледнете визитката му ще е трудно да кажете, че няма да играе поне на полуфинал", сподели в заключение МакEнроу. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини