Борис Бекер за Бойко, Федерер, Агаси и покера



30-08-2010 14:25 | Николай Драгиев

Извън корта Борис Бекер е не по-малко харизматичен. Доказа го и в София. С няколкото си изяви в София той определено акумулира страхотен интерес, което е логично за звезда от неговия ранг.

 

На брифинг в столичния хотел "Шератон" Бекер сподели мнението си за случващото се в тениса в момента - от Федерер и Надал, та чак до Андре Агаси.

 

Той не пропусна да похвали и Бойко Борисов, на който обеща да помогне да подобри играта си след няколко тренировки.

 

За Бойко Борисов

 

"Премиерът не ми прости лесно, но той е също като мен - не обича да губи. Аз не знаех колко добър на тенис е, така че му дадох 10-15 минути. Г-н Борисов има интересен форхенд, но може да се постарае малко по отношение на сервирането. Той е едър мъж и трябва да използва мощта си. Когато се върна следващата година, двамата с него ще потренираме заедно."


За Федерер

 

„Роджър е модел за подражание. Според мен той продължава да доминира в световния тенис. Това, че през тази и през миналата година не е спечелил един или друг турнир, няма значение. Неговите приоритети обаче се промениха след раждането на близнаците, които имат със съпругата му. Може би и за това той не спечели въпросните турнири. Не мога да кажа и кой е най-велик в тениса. Ако броим титлите от „Големия шлем” няма спор, това е Роджър Федерер с неговите 16. За мен той е най-добър по титли, но не мога да кажа, че е най-добър за всички времена. 

 

За Агаси

 

”Уважавам Агаси като състезател, но не го познавам лично. Прочетох неговата книга и разбрах, че той не харесва много хора. Един от тези хора бях аз. Той пише за неща от живота си, който честно да си призная не са ми и хрумвали – взимал е наркотици, не обичал тениса. Не мога да разбера защо на някому е нужно да издава подобна книга. Надявам се да успее да се пребори с вътрешните си демони. Взе си жена от Германия, изключително красива при това (Щефи Граф), която дано го уравновеси."

 

Също така Бекер говори и за новата му страст - покерът. Легендата намира много общи неща в двата спорта. ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ОТНОШЕНИЕТО МУ КЪМ ПОКЕРА.

 

Снимка: Виктор Трифонов




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини