Големият Анди Родик навърши 28 години



30-08-2010 14:23 | Станко Димов

Първата ракета на САЩ Анди Родик навърши 28 години днес. Анди обаче няма да намери време за празненства, тъй като трябва да излезе на корта тази нощ в мач от I-ия кръг на US Open.


Деветият в схемата Родик не изживява най-силните си моменти на корта, след като през последните няколко месеца страда от различни контузии. В Синсинати обаче Анди загатна, че има сили за силно представяне пред родна публика и дава надежди на САЩ за титла от US Open.

Ето и малко любопитни факти от живота на Родик:
Анди е роден в Омаха, Небраска. Неговият баща е бизнесмен, а майка му детска учителка. Родик има двама братя, които също се занимават активно с тенис, но никога не достигат до класата на Анди.


Когато навършва 4 години семейство Родик се мести да живее в Остин, Тексас, от където тръгват и първите стъпки на в тениса на бъдещета звезда. Като малък Анди е играл редовно и баскетбол, но в крайна сметка избира да се развива на корта. В детските си години редовно тренира с Винъс и Серина Уилямс, като без срам признава, че и често е губил от тях.


До момента в кариерата си Родик има само едина титла от Големия шлем (US Open 2003). Не по-малко значим обаче е триумфът на "нежния" фронт, след като през 2009 година казва "Да" на модела Бруклин Декър (виж уникални снимки тук!). Преди това Анди бе забъркван в най-различни връзки - с актрисата и певица Манди Мур, както и с тенис звездата Мария Шарапова.





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини