Федерер: Не съм фаворит на US Open 2010



30-08-2010 20:58 | Николай Драгиев

Роджър Федерер коментира, че не се счита за фаворит на предстоящия US Open. "Такива определения не ми допадат. Просто е необходимо да гледаме в настоящето, а прогнозите са друго нещо," обясни Федерер.

 

Швейцарецът призна, че вече играе "за себе си" и няма пред кого да се доказва. Той допълни, че след отпадането от Уимбълдън е имал достатъчно време за почивка и това му е помогнало значително в преоткриването на оптималната форма.

 

Освен това Федерер предстои да изиграе своя 44(!!!) пореден турнир от Големия Шлем, което е абсолютен рекорд сред действащите играчи.

 

"Разбира се, че не винаги съм бил готов на 100% за всеки един от тях. Но всички трябва да знаят: мога да бъда най-добър и да победя всеки, само ако наистина съм физически добре."

 

"Това е третият етап в моята кариера. Първият бе с поколението на Сампрас, Агаси, което може би е любимото ми време.

 

"След това дойдоха Родик, Хюит, Сафин и Фереро. Беше ми трудно да се преборя с тях, тъй като те спечелиха турнири от Шлема преди мен.

 

"Сега е третата част от моята кариера и очаквам с нетърпение какво ще се случи. Миналата година не трябваше да губя финала в Ню Йорк. Бях на 2 точки от победата и след това бях много разочарован. Това бе мач, който не бе редно да изтърва. Разбира се Хуан игра отлично," допълни още Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини