Мирка не била виновна за спада на Федерер



01-09-2010 06:14 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Роджър Федерер сподели, че женитбата му с Мирка Вавринец по никакъв начин не е навредила на спортната му кариера. Това е така според швейцареца, тъй като двамата са били заедно доста дълго време преди официалното подписване.

 

"Борг и МакЕнроу са изгубили първото си място след сватбата си? Мисля че при мен е доста по-различно. Аз и Мирка сме заедно от толкова много много време и не мисля, че бракът ни по някакъв начин попречи на кариерата ми.

 

"Всеки един тенисист не стига до брак особено рано, тъй като финансово не е успял да натрупа кой знае какви гаранции. Във всеки един момент може да получиш фатална травма и после какво? Нормално е в тениса, хората да се женят по-късно, а това пък от своя страна често съвпада със спада в играта им.

 

"Ако говоря за себе си, то семейният живот не повлия особено много на поведението ми. Единственото, което е по-неприятното е, че трябва да ставам доста по-рано. Всичко друго е както преди. Доста леко ми се отрази тази промяна," призна Федерер, който има и 2 близначки от своята съпруга Мирка.

 

Освен това г-жа Федерер е и личен мениджър на бившия номер 1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини