"Нощната птица" Джокович не срещна проблеми (видео)



03-09-2010 10:13 | Станко Димов

Два дни, след като бе на прага на сензационно отпадане още в първи кръг, Новак Джокович влезе в правия път и разби с 3:0 сета Филип Пецчнер (Германия).


Световният номер 3 за пореден път доказа, че играе далеч по-силно във вечерната сесия и помете съперника си със 7-5, 6-3, 7-6(6).


ВИЖ ПРОГРАМАТА НА US OPEN 2010 ЗА ДНЕС!

 

Любопитен е и фактът, че това бе шести мач на Джокович през нощта, като до момента той няма загуба. Сърбинът показа страхотна концентрация, след като дори и ръкопашен бой между фенове по трибуните не успя да го разконцентрира.


Следващият съперник на Ноле е повече от любопитен - Джеймс Блейк. Американецът попадна в тотална дупка през последните няколко месеца и достигането му до III кръг в Ню Йорк е сериозна сензация.


Късно снощи Блейк надви с 6-7(1), 6-3, 6-2, 6-4 преминалия през квалификациите Питър Полански (Канада).


"Джеймс винаги играе силно на US Open", коментира Джокович. "Дълго време той поддържаше едно високо ниво, като успя да победи някои от топ играчите. Той знае какво е чувството да играеш големи мачове на голяма арена. Блейк е агресивен и няма съмнение, че и в мача срещу мен ще играе на ръба на риска. Трябва да бъда готов за това", каза още Джокович.


За последно двамата се изправиха на Олимпийските игри в Пекин в спор за бронзов медал, а тогава Джокович се наложи в два сета.


Напред продължават също партньорът на Пецчнер на двойки Юрген Мелцер и финалистът от 2003 година Хуан Карлос Фереро.





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини