Федерер матира и Матио



04-09-2010 23:43 | Николай Драгиев

Трета победа в рамките на 100 минути постигна Роджър Федерер на US Open. Швейцарецът вече има 206 победи в "Големия Шлем" и по този начин вече е еднолично на четвърто място по този показател във вечната ранглиста, изпреварвайки Пийт Сампрас.

 

Световният номер 2 надви с 6:4, 6:3, 6:3 109-ия в света Пол-Анри Матио от Франция. "Използвах шансовете си и играх на сигурно във важните моменти. С оглед на ветровитото време успях да разнообразя играта си максимално. Мисля, че той намери играта си едва в края на мача, което бе добре за мен. След първия сет обаче усетих, че той се пречупи," коментира ФедЕкспрес.

 

Във фазата на осминафиналите Федерер ще играе срещу Юрген Мелцер.

 

Това бе пети успех на Федерер над французина, който за пореден път не успя да се противопостави на бившия номер 1.

 

Равностоен в този мач бе само първият сет. В него Матио бе повече от равностоен до 4:4 като дори пропусна 1 точка за пробив. Както често се случва Федерер "натисна" в края на сета и разбира се стигна до пробив, който безапелационно затвърди за 6:4.

 

Оттам нататък Федерер бе повече от стабилен и нито за секунда не даде на Матио дори и да си помисли за обрат.

 

В същото време евентуалният опонент на Роджър в четвъртфиналите - Робин Сьодерлинг също стигна до лесна победа. Той отнесе Тиемо де Бакер с 6:2, 6:3, 6:3 за 103 минути.

 

"Всички ми казваха след жребия, че ще играя с Федерер на четвъртфинал. Това обаче още е далечна перспектива за мен. Винаги ми е било трудно срещу него, въпреки че сме се срещали доста пъти. Ясно е, че във всички турнири, в които играят Федерер и Надал са фаворити. Има много други играчи обаче, които могат да ги победят," обясни многозначително шведът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини