Звездите на тениса направиха истинско шоу в помощ на пострадалите в Хаити (+видео)



17-01-2010 12:38 | Станко Димов

В благотворително шоу част от най-големите звезди на световния тенис пожертваха заключителната си тренировка за Australian Open, за да съберат пари за пострадалите от земетресението в Хаити. Идеята беше на Роджър Федерер, а турнирът се проведе на „Род Лейвър Арина” в Мелбърн. Събраната сума е поне 185 000 щатски долара.

Проявата бе наречена “Hit for Haiti” и тенис корифеите бяха разделени на два тима в цветовете на знамето на карибската държава. В крайна сметка „червените”, в състав Федерер, Лейтън Хюит, Серина Уилямс и Саманта Стоусър, надделяха със 7-6 над „сините”, за които играха Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Родик и Ким Клайстерс.

„Беше много забавен следобед за всички нас! Но по-важното е, че ние успяхме да помогнем по някакъв начин на Хаити”, заяви организаторът Федерер.

Звездите излизаха с микрофони на корта в смесени двойки и коментираха проявите си за препълнените трибуни на 15-хилядният комплекс. Поради липса на четвърта дама Рафа и Ноле играха заедно и имитираха поздрава „гърди в гърди” на близнаците Боб и Майк Брайън. Анди Родик пък се пошегува с Уилямс за реакцията й след фут-фота на US Open и заплаши съдийката на линията с кривоглед поглед. „Ти ми отсъждаш фут-фот в благотворителен мач? Знаеш ли, че Серина е тук, а?”, ломотеше момъкъкт от Омаха.

Джокович се впечатли ог мощния сервис на Уилямс и й направи комплимент, че е „едно добре изглеждащо момиче, което забива асове”. Клайстерс пък се хвърли още след първия гейм да масажира бедрото на Рафа. След това Серина помоли Роджър да отмъсти за нея на Рафа, който заби уинър в краката й. „Ще му го върна тъпкано”, обеща като същински екшън герой световният номер едно.

И други тенисисти направиха дарение за стотиците хиляди пострадали в островната държава. Мария Шарапова даде 10 000 долара. Шампионите от подгряващите турнири в Оукланд и Сидни – съответно Джон Иснър и Маркос Багдатис, пък отделиха по 5000 от премиите си.

 

Любомир Тодоров, racketi.com




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини