Надал отказал да се качи в кола с лика на Федерер - Рафа отрича



05-09-2010 23:19 | Николай Драгиев

Рафаел Надал може би все пак не таи толкова топли чувства към Роджър Федерер.

 

Според организаторите на US Open Рафа е отказал да се качи във вана "Мерцедес", който транспортира играчите по време на турнира. Возилото е било облепено с огромна снимка на Роджър Федерер в момент на триумф.

 

Самият Надал е помолил да бъде возен във ван, който не е декориран по този начин. Този инцидент е станал след двубоя на Рафа от първи кръг на US Open този сезон.

 

Организаторите на турнира признават, че само три от колите, транспортиращи състезателите, са с лика на ФедЕкспрес. Те се използват за превозването на играчите от кортовете до техните хотели.

 

Самият Федерер в момента е сред най-популярните лица в Америка за момента. Наскоро той стана лице и на компанията "Mercedes". Освен това той има договори с Rolex, Gillette, Lindt Chocolate, NetJets, Wilson и Nike. Три от тези договори са за срок от 10 г.! 

 

За сравнение легендата Андре Агаси никога не е получавал толкова дългосрочен контракт.

 

Малко по-късно на пресконференцията след мача си с Жил Симон, Рафа Надал отрече публикуваната в американските медии информация:

 

"Който ме познава, знае че не бих направил такова нещо. Возих се в тази кола сигурно 15 пъти. Това е много глупаво. Рой, човекът който отговаря за транспорта, ще ви потвърди," обясни Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини