Ноле и Монфис громят за място на четвъртфинал



06-09-2010 22:33 | Николай Драгиев

Новак Джокович оформи свой мини-рекорд, класирайки се до минимум четвъртфинал на всичките турнири от Големия Шлем. Сърбинът достигна до тази фаза на "Флашинг Медоус" след изключително изразителна победа с 6:3, 6:4, 6:1 над голямата надежда на американците Марди Фиш.

 

Световният номер 3 за пореден път демонстрира, че навлиза във все по-добра форма. При това го постигна в двубой от дневната сесия, когато времето е доста горещо и неудобно за него.

 

Негов опонент в четвъртфиналите ще бъде Гаел Монфис. Французинът спечели "дербито на мускетарите" с Ришар Гаске след 6:4, 7:5, 7:5. Той стана първият французин стигал до тази фаза от 2000 г. насам, когато това стори Арно Клеман.

 

За Гаел това е общо трети четвъртфинал на турнир от Големия Шлем. Двамата с Джокович са играли точно 4 пъти до момента и всички победи са за Ноле. В една от тях през 2005 г. на US Open, сърбинът печели драматично с 3:2 сета.

 

 

"Това бе супер мач. Вдигам нивото си непрекъснато. Важно е да съм постоянен, ако искам да се задържам на това място в ранглистата. Държи ме това, че играя добре в турнирите от Шлема. Близо съм до това да спечеля титла сред най-големите турнири," сподели Джокович.

 

"Промених стратегията си през тази година. Играх по-малко на клей, съсредоточих се върху турнирите на твърдо.

 

"Гаел Монфис е тежък съперник. Физически е страшно добре подготвен. Ще има много скърцане в нашия мач, тъй като и аз приплъзвам като него.

 

"Нямам против вниманието да е концентрирано върху Федерер и Надал. Винаги е било така. А и така по-лесно да се концентрирам," допълни сърбинът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини