Мощната Уилямс прекърши класата на Скиавоне



08-09-2010 04:14 | Николай Драгиев

Кой друг, ако не Винъс Уилямс ще отсрами американския тенис. Бившата номер 1 остана последната надежда на САЩ за титла от US Open 2010, след като всички представители при мъжете окапаха рано-рано.

 

В страхотна игра на нерви, Уилямс се наложи със 7:6, 6:4 над шампионката от "Ролан Гарос" Франческа Скиавоне за 1 час и 53 минути игра.

 

Това бе победа номер 8 в сблъсъците между Уилямс и Скиавоне от 8 срещи.

 

"Беше почти невъзможно да се играе при тези условия. По едно време се чудех какво да предприема срещу този вятър," оплака се Уилямс. "Франческа игра невероятно," допълно още тя.

 

Въпреки че бе напълно невъзможно да се пребори с началния удар на Уилямс, който доближаваше редовно 200 км/ч, италианката се бори като лъвица и нямаше да е изненадващо и да бе измъкнала нещо повече.

 

Уилямс поведе с 4:2 в първия сет, но Скиавоне обърна до 5:4 в своя полза. Стигна се до тайбрек. В него Винъс дръпна с 4:0 точки, но с невероятен дух Франческа изравни. При 5:5 Скиавоне допусна две непростими непредизвикани грешки и подари сета на опонентката си.

 

Във втория сет също имаше драма. Уилямс набързо поведе с 4:1, но шампионката от Париж с неимоверен труд изравни до 4:4. Силите й стигнаха дотук, след като Винъс с присъщата за нея класа приключи двубоя с 6:4.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини