Рафа схруска и Лопес, продължава без загубен сет



08-09-2010 09:23 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал продължава с впечатляващото си представяне на US Open. Рано тази сутрин испанецът се класира за 1/4-финал в турнира, след като победи в три сета сънародника си Фелисиано Лопес. Рафа се наложи с 6-3, 6-4, 6-4 и се доближи само на два мача от мечтания първи финал на "Флашинг Медоус".


И в този двубой Надал впечатли с видимо подобрения си начален удар. Рафа наниза 9 аса и не допусна пробив, продължавайки добрата традиция от началото на турнира.


"На 1/4-финал съм без загубен сет и без пробив на подаването ми. Това означава, че две неща работят много добре - концентрацията и сервиса ми. Мисля, че с всеки изминал ден подобрявам играта си", коментира Надал, който редовно планираше начален удар със скорост около 135 мили в час.


Следващият съперник на Надал е друг испанец - Фернандо Вердаско. Плейбоят от Мадрид стигна до драматична победа с 3:2 сета над Давид Ферер, въпреки че губеше в резултата с 0:2.


Статистиката в двубоите между двамата е изцяло на страната на Надал. От 10 изиграни срещи Рафа има впечатляващите 10 победи. 4 от победите са на твърда настилка, като последната им среща на хард бе повече от паметна - Australian Open 2009. Тогава на полуфинал Рафа се наложи много трудно с 3:2 сета в 5-часов маратон.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини