Ветровит урок за Сьодерлинг (видео)



09-09-2010 06:31 | Николай Драгиев

Когато поиска Роджър Федерер може да победи всеки и в това няма да се промени след няколко слаби месеца. Доказа го и днес срещу Робин Сьодерлинг в четвъртфиналите на US Open. Швейцарецът се разправи в типичния си стил с победилия го на "Ролан Гарос" швед след 6:4, 6:4, 7:5.

Така за четвърта поредна година ФедЕкспрес ще трябва да преодолее Новак Джокович, ако иска да вземе шеста титла от "Флашинг Медоус".

 

Ветровитото време в "Голямата ябълка" далеч не попречи на Федерер. Той заби 18 аса срещу само 2 за Сьодерлинг, който очевидно не успя да настрои ударите си за условията. Федерер наглед не бе толкова агресивен и не излизаше на мрежата често както се очакваше. За сметка на това се отбраняваше много прецизно и избираше най-точния момент кога да смени темпото и да премине от защита в нападение.

 

Сьодерлинг стартира надъхано и по чудо не успя да вземе сериозен аванс в първия сет. Той притисна Федерер в първите му сервис геймове и пропиля цели четири точки за пробив. Както често се случва при първата такава за Федерер, бившият номер 1 се възползва и след това грабна сета.

 

И нямаше как да е иначе, след като Сьодерлинг имаше скромните 2 печеливши удара при 12 за Федерер. По-смелата игра бе възнаградена.

 

Окрилен Федерер изигра още по-добър втори сет. Той стартира с пробив, който обаче бързо бе върнат. При 3:2 обаче Федерер затвърди 100% си актив при точките за пробив и отново сломи началния удар на световния номер 5. С 94% спечелени точки от първи сервис той нямаше проблем да поведе с 2:0 сета.

 

Третият сет за Федерер бе абсолютен подарък от неговия съперник. Сьодерлинг проби и при 5:4 сервираше за сета, но стената срещу него не му позволи това. Федерер не просто върна пробива, а с фантастична и много смела игра спечели 3 поредни гейма за 7:5.

 

"Беше много студено. Знам колко беше тежко на публиката, благодаря ви.

"Доста тренировки съм направил в кариерата си, как няма да се справя със сервирането при вятър?!. И в 4 сутринта да ме вдигнат, ще се справя.

"За четвърти път ще играя с Джокович на US Open. Винаги играем все важни мачове с него. Той играе отлично. В Торонто го победих с късмет. Знам че Новак иска да направи големия си пробив тук. Няма да ми е леко," коментира големият шампион.

 

Федерер и Джокович са играли точно 15 пъти до момента. Съотношението е 2:1 за швейцареца. В Шлема Федерер води с 4-1. Единственият успех на Джокович дойде на Australian Open 2008, когато спечели и най-големия турнир в кариерата си.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини