Рекордьорите Боб и Майк Браян отново спечелиха US Open



10-09-2010 22:09 | Николай Драгиев

Изключителните братя-близнаци Майк и Боб Браян труимфираха в турнира на двойки от US Open 2010. Така американският тенис частично се отсрами за слабите изяви на своите представители в надпреварата на сингъл.

 

Двамата победиха "Индо-Пак" дуета Айсам-Ул-На Куреши и Роан Бопана след  7-6 (7/5), 7-6 (7/4). Техните опоненти бяха повече от екзотична двойка от Пакистан и Индия, което не е много характерно с оглед отношенията между двете ядрени сили.

 

Братята Браян са абсолютни рекордьори в историята на тениса със своите 65 турнирни титли. Те наскоро надминаха не по-малко забележителните "Удита" Тод Удбридж и Марк Удфорд по брой трофеи.

 

"Това бе най-добрият двубой, в който съм участвал. Тези момчета са страхотни. Доста трудно ни беше да се справим с тяхната енергия и мотивация," обясни Боб Браян.

 

Пакистанецът Куреши предизвика бурни аплодисменти от публиката, след като се опита да "стопли" отношенията между Пакистан и САЩ. "Има едно много грешно схващане, че Пакистан е страна на терористи. Ние сме миролюбив народ и искаме разбирателство и мир, колкото и вие."

 

Боб Браян пък стана първият тенисист от 28 години насам, който взима титлата на двойки и на смесени двойки. Той триумфира и в другия турнир, заедно с Лизел Хубер.

 

Това е трета титла за близнаците на "Флашинг Медоус" след 2005 и 2008 г.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини