Рафа най-после дебютира на финал в Ню Йорк (видео)



11-09-2010 21:37 | Николай Драгиев

Рафаел Надал брутално се разправи с 6:2, 6:3, 6:4 с Михаил Южни и се класира за финала на US Open 2010. Испанецът отново не загуби сет, показа повече от стабилна игра и напълно заслужено достига до последния двубой от турнира.

 

Така той става първият испанец на финал на "Флашинг Медоус" от 2003 г. Във всички турнири от Големия Шлем Надал вече има 20 поредни победи. Също така е едва шестият тенисист, играл на финал във всички надпревари от големите 4.

 

Във финалният двубой обаче Надал ще има първо истинско изпитание - срещу Джокович или Федерер, които са на любимата си твърда настилка.

 

Надал така и не срещна проблеми срещу Михаил Южни, който го бе побеждавал цели 4 пъти досега. Той напълно обезличи силните страни на Южни, а освен това отново сервира страхотно.

 

В първите два сета Надал бе напълно безгрешен. В първата част направи 2 пробива и затвори с 6:2. Макар и само един пробив раздели двамата във втория сет, но и той отиде за световния номер 1.

 

Много малко по-интересен бе третият сет. В него Надал рано проведе с пробив, но Южни направи 1-2 добри гейма и стигна до равенство 4:4. Толкова обаче бяха неговите сили и големият шампион затвори с 6:4 в крайна сметка.

 

"За мен това е сбъдната мечта да бъда на финал. Винаги, когато съм бил тук, толкова години на ред, това е била целта ми. Тук се чувствам като у дома," сподели Надал, който ще опита да стане едва седмият състезател в историята с титли от всички турнири в Шлема.

 

"В момента сервисът ми работи отлично. Това ми донася нужната увереност. Михаил бе доста уморен от предишните си мачове.

 

"Ще наблюдавам и двубоя между Федерер и Джокович. Обичам тениса и много ми се ще да го погледам поне малко.

 

"Нямам никакви проблеми с физиката си в момента," допълни Рафа.

 

Досега Надал има 10 финали от Големия Шлем. Досега той има 8 победи и само 2 загуби. И двете са от Роджър Федерер на Уимбълдън, но пък Рафа е побеждавал швейцареца на останалите три турнира от Шлема във финални мачове.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини