Надал: Сбъдната мечта е да спечелиш US Open, а не да си на финал



12-09-2010 02:57 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал коментира, че да спечели титлата на US Open би било мечта за него, а не просто достигането до финал.

 

Според него играта му се е подобрила значително на твърди кортове и това е причината да стигне до финал без загубен сет.

 

"За мен най-важният турнир през годината бе "Ролан Гарос". Оттам започнах да си възвръщам самочувствието, а и бе трудно да преживея загубата в предишния сезон," обясни Рафа.

 

Рафа почти през цялата пресконференция след мача си с Южни бе принуден да отговаря на въпроси за Федерер, но в крайна сметка каза и няколко думи за Новак Джокович, срещу който ще играе във финала:

 

"Много път съм играл срещу него. Когато играе добре, особено ако е на върха на възможностите си, той е изключително опасен. От всяка позиция може да завърши точката, има отличен сервис, а и ме е побеждавал доста пъти на тази настилка.

 

"Той е страхотен играч. Мисля че заслужава да е на финал. Аз съм за първа година на финал тук, докато той от няколко години се представя на стабилно и постоянно ниво. Мисля че за нашия спорт е чудесно да го видим на финал. При всички положения ще бъде трудно да играя с него."

 

Рафа повтори и любимите си фрази за Федерер: "Той е най-великият в историята. Не мисля, че е възможно да бъдат подобрени неговите постижения. Аз дори не съм на път да го сторя," скромно подчерта той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини