Рафа пак скромен: Най-великият е Федерер, никога няма да го стигна



14-09-2010 16:08 | Станко Димов

Какво ли трябва да спечели Рафаел Надал, за да признае класата си?! Въпреки, че през последните месеци счупи куп рекорди, Рафа остава здраво стъпил на земята. След победата с 3:1 сета над Новак Джокович и триумфа на US Open, Надал очаквано бе попитан и сравнен с Роджър Федерер. Скромният испанец обаче побърза да охлади страстите.

 

"Федерер? Далеч съм зад него и неговите постижения. Все още ми е рано да мисля за сравнение с него", отговори в типичния си стил Рафа.


"Като цяло мисля за глупави разговорите кой от нас двамата е по-добър. Вижте титлите - те казват кой е по-добър. Това е истината към момента - Роджър има повече успехи от мен и е много по-добър от мен. Това е истината сега, а може би ще остане такава и през целия ми жовот", каза Надал.


"За мен Роджър винаги е бил модел, пример за подражание. Той подобряваше своята игра през цялата си кариера и това е нещо, което не можеш да копираш от него. Мисля, че двамата изповядваме коренно различни стилове на игра. По-добър ли съм от него? Не мисля, че сега е правилният момент да говорим за това", каза още Рафа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини