Легендите: Титлата отива при Федерер или Дел Потро!18-01-2010 04:42 | Станко Димов

"Евроспорт" попита някои от своите експерти, а също и легенди в световния тенис затова кой е фаворит за титлата на Australian Open. Какъв е техният избор? Федерер или Дел Потро!


Стефан Едберг - Ще кажа Федерер. Може би звучи изненадващо, но според мен той няма какво да губи. Печелил е толкова турнири от Шлема, обича Австралия и освен това е триумфирал вече в Мелбърн.

Пат Кеш - Трудно е да се кажа. Надал изглежда много силен, Федерер винаги е наоколо, Мъри трябва да се докаже, а Дел Потро сякаш е най-опасен от всички. Един от тези ще спечели за мен.

Горан Иванишевич - Нямам представа. Ще бъде наистина крайно любопитно. Нека кажа Анди Мъри. Не го приемайте като изненада. Примерно изненада би било Давиденко да спечели, който винаги може да обърка сметките.

Пат Рафтър - Ще кажа Дел Потро. Определено ще има предимство на тази настилка. Като цяло обаче не съм убеден, че е фаворит за останалите турнири от Шлема.

Марк Филипусисис - Не мисля, че Надал ще спечели отново. Виждам Дел Потро като мой фаворит. Федерер също има своите шансове, Мъри също. Все пак - Дел Потро е моят избор.

Грег Руседски - В Мелбърн винаги е най-трудно да се предположи кой ще спечели. Просто не знаем в каква форма са играчите. Обикновено може да се отличат няколко фаворита, но този път ми се струва невъзможно.

Джо Дюри - Федерер. Той все още е много добър и ще печели още много от Шлема. Смятам, че ще победи Дел Потро във финала.

Крис Брадам - Федерер. Списъкът с играчи, които могат да спечелят турнира е мълък и той е най-добрият избор сред тях. Когато Федерер играе по най-добрия начин, няма кой да го спре в 3 от 5 сета.

Вирджиния Уейд - Това е много труден въпрос. Мога да кажа няколко имена като фаворити - Давиденко, Джокович, Мъри, Федерер и Дел Потро. Лошото е, че винаги греша при прогнозите!

Люси Ал - Надал. Той се е подготвил много добре, свалил е килограми и изглежда много силен. Неговото желание пък е по-голямо от всякога.

Дейвид Мърсър - Дел Потро. Той е млад, с невероятна сила и толкова добре сложен. Единственият проблем пред него е жегата и това дали ще се справи с нея.

Саймън Рийд - Надал. Той се движи много по-добре тази година. Ако запази тази си форма, той се превръща в най-тежкия играч за побеждаване. Психически е невероятно мощен и всички тези елементи го правят непобедим.
Коментари
Турнир: Hungarian Ladies Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Будапеща
Настилка: Зала
Награден фонд: $ 250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Dubai Duty Free Tennis Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Дубай, ОАЕ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $2,887,895

Official Website | Livescore
Турнир: Delray Beach Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Делрей Бийч, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $651,215

Official Website | Livescore
Турнир: Open 13
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Марсилия, Франция
Настилка: Зала
Награден фонд: €744,010

Official Website | Livescore
Турнир: Rio Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Рио де Жанейро, Бразилия
Настилка: Клей
Награден фонд: $1,937,740

Official Website | Livescore
Други новини