Клайстерс безкомпромисна на старта



18-01-2010 06:55 | Станко Димов

Шампионката от US Open Ким Клайстерс убедително се класира за втори кръг на стартиралото Открито първенство на Австралия. Тя надви квалификантката Валери Тетро (Канада) с 6:0, 6:4 за около час игра.

Белгийката разпиля своята опонентка в първия сет с 6:0, записвайки 16 уинъра срещу едва 2 на опонентката й. Бяха и нужни за успеха само 23 минути.

Втората част бе малко по-равностойна, тъй като канадката подобри играта и използва тактика с излизане на мрежата. Това даде резултат, дотолкова, че успя да вземе 4 гейма.

Така в следващата фаза Клайстерс ще играе с победителката от мача между тайландката Тамарин Танасугарн и Сесил Каратанчева, които също играят днес.

 

"Чувствах се добре на корта. По принцип е трудно да играеш на старта срещу някой, който не познаваш. Започнах отлично и се представих на ниво. През втората част тя се отпусна и заигра по-добре. Този турнир ми е любим. Някак по-лежерен и приятен е в сравнение с другите от Шлема. Една от мечтите ми е да го спечеля", обясни Клайстерс след мача.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини