Рафа вече мисли за другия сезон



21-09-2010 14:44 | Станко Димов

Само седмица, след като спечели US Open и запълни колекцията си от трофеи от Големия шлем, световният номер 1 Рафаел Надал вече планира програмата си за следващия сезон.

 

Испанецът сподели, че през 2011-та година ще започне подготовката си на тревна настилка на турнира "Куинс клъб" в Лондон, който се явява и като генерална репетиция преди Уимбълдън.

 

"Обичам да играя на този турнир, където традициите заемат сериозно място. Всеки път, когато играя в "Куинс клъб", се чувствам отлично приет както от публиката, така и от организаторите", сподели Надал.

 

Рафа не пропусне и този сезон да играе на "Куинс клъб", където достигна до 1/4-финал, преди да претърпи поражение от сънародника си Фелисиано Лопес.

 

"След като "Ролан Гарос" приключи е много важно възможно най-бързо да изиграя няколко мача на трева. Винаги съм се опитвал да дам най-доброто от себе си на "Куинс клъб". Направих го и тази година, но силите не ми стигнаха. Въпреки това мисля, че именно подготовката ми в Куинс ми помогна да спечеля Уимбълдън", коментира Рафа.

 

Очаквано повече от щастливи бяха и организаторите на надпреварата, които побързаха да се похвалят.
"Постиженията на Надал през последните 6 месеца са извънземни. А решението му да обяви участието си в нашия турнир толкова рано ни кара да сме горди с работата си", сподели Крис Кермоуд, директор на турнира.

 

"Надал е играл 4 пъти на нашия турнир, след което неизменно стигаше до финал на Уимбълдън. Тази година той дойде на тревните ни кортове само дни, след като бе спечелил "Ролан Гарос" по един безапелационен начин. Това говоря ясно за неговите намерения. Рафа е изключително популярен сред нашите фенове и нямаме търпение да го видим следващия юни", каза още Кермоуд.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини