Григор спаси 2 мачбола преди да спечели



07-01-2015 00:00 | Станко Димов
Четвъртият поставен в схемата на турнира в Бризбън Григор Димитров започна с трудна победа на сингъл 2015 година. Спортист №1 на България се наложи след почти два часа и половина игра над Жереми Шарди от Франция след 3:6, 6:4, 7:6(8) на централния корт "Пат Рафтър Арина".

Гришо първи стигна до точки за пробив в мача още във втория гейм. Шарди се защити успешно. На свой ред той направи брейк за 3:2 след грешка на Димитров от бекхенд. Френският тенисист спечели частта след още един пробив в заключителния гейм.

Във втория сет Григор отрази точка за пробив в осмия гейм и взе подаването си. Веднага след това той поведе с 40:0 при сервис на Шарди. Французинът изравни, но при четвъртата си възможност хасковлията успя да постигне първия си пробив в мача и да поведе с 5:4. След тов Димитров подаваше за изравняване на сетовете. След негова двойна грешка съперникът му стигна до 40:15. Българинът не трепна и отрази точките за рибрейк, като при втората записа шестия си ас. После получи сетбол и го реализира.

Решителната част започна с много дълъг гейм, в който Димитров имаше три точки за пробив, но в крайна сметка Шарди взе подаването си. В деветия Гришо имаше две точки за пробив, които се равняваха на т. нар. "скрити мачболи", но съперникът се измъкна. Стигна се до тайбрек.

В него Григор доминираше в началото и поведе с 4:1 точки. Шарди направи серия и на свой ред и стигна до 6:4 и два мачбола. След двойна грешка на французина се стигна до 6:6. После българинът имаше два мачбола, но ги пропусна - единият също с двойна грешка. При третия опит Димитров успя и триумфира.

С достигането до четвъртфинал Гришо си осигури 45 точки за ранглистата на АТР, където е №11 и 12 990 долара от наградния фонд. Следващият му съперник е словакът Мартин Клижан (34-и в света), който отстрани №7 Долгополов с 1:6, 7:6(6), 7:6(7). Двамата не са играли помежду си до момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини