Азиатци обраха наградите в бадминтона



17-12-2014 00:00 | Станко Димов
Световната федерация по бадминтон раздаде годишните си награди за най-добрите състезатели на гала вечер в Дубай. При мъжете номер едно е Чен Лон от Китай, сънародничката му Зао Юнлай спечели при жените, а за най-добър млад бадминтонист призът за втора поредна година взе японката Акане Ямагучи.

Чен стана за първи път световен шампион тази година в Дания и това предопредели избора му. Той спечели в конкуренцията на китайците Лин Дан и Жан Нин и корейците Ли Йон Де и Ю Юн Сьон.

"Много съм щастлив от тази награда! Постиженията ми са резултат от усилията на отбора, затова искам да благодаря на тима на Китай. За мен остава само да играя в турнирите", заяви Чен Лон при награждаването.

При дамите Зао, която е олимпийска и световна шампионка, направи забележителен сезон на двойки и смесени двойки. Тя спечели три титли от Суперсериите на двойки с Тиан Син и четири на микс с Жан Нан. Останалите номинирани бяха датчанката Кристина Педерсен и китайките Ли Сюрю, Ван Щисян и Ван Иян.

Двукратната световна шампионка за девойки Ямагучи беше без конкуренция в категория "най-обещаващ млад бадминтонист". Тя стигна финала при жените на Откритото първенство на Китай и се класира за заключителния мастърс в Дубай.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини