Федерер се отказа, Джокович шампион



16-11-2014 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович спечели титлата от мастърса в Лондон без да има нужда дори да излиза на корта. Причината е отказът на неговия съперник във финала Роджър Федерер.

"Съжалявам, че трябва да съобщя, че няма да играя срещу Новак тази вечер. Нараних гърба си в края на мача вчера срещу Стан. Много съм разочарован и се надявам да се почувствам добре скоро. Беше изключително трудно решение, защото обичам да играя в Лондон и ATP World Tour Finals са сред приоритетите ми за сезона. За съжаление проблемът с гърба не ми позволи да играя. Надявам се всички тенис фенове и тези, свързани с турнира, да ме разберат", заяви седемкратният шампион в мастърса Федерер.

Джокович печели за четвърти път титлата и за трети пореден, с което изравнява постижението на Иван Лендъл от 1987 година. Сърбинът игра един демонстративен сет до 8 гейма срещу Анди Мъри, за да не бъде публиката в зала "О2" напълно разочарована от несъстоялия се финален двубой. За първи път в историята на заключителния турнир, която датира от 1970 г., финалната среща не се провежда.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини