Григор пак пропусна сетболи срещу Роджър



25-10-2014 00:00 | Станко Димов
Най-силният тенисист в българската история Григор Димитров отново спря своя път на четвъртфиналите на турнира в зала от категория "АТР 500" в Базел. Поставеният под №5 хасковлия отстъпи както и през 2013 г.на водача в схемата Роджър Федерер с 6:7(4), 2:6. Гришо игра чудесно и има за какво да съжалява, защото имаше цели четири сетбола в първата част, но не успя да реализира нито един.

В първия сет нямаше пробиви. При 6:5 Димитров поведе с 40:15 при сервис на швейцарския ас, а после и още на два пъти можеше да спечели частта. Федерер успя да се спаси с отлични начални удари. Миналата година в двубоя помежду им В тайбрека след разменени минипробиви Роджър направи още един и смяната на полетата дойде при 4:2 точки. До края петкратният шампион беше непоколебим и взе сега.

Във втория местният идол направи пробив за 2:0 гейма. До края на двубоя рекордьорът по титли от Големия шлем не позволи да бъде изненадан. В заключителния гейм Федерер стигна до мачбол при сервис на Григор и го реализира след грешка на българина.

Федерер ще играе на полуфинал с Иво Карлович. В другия се срещат Борна Корич и Давид Гофен от Белгия. 17-годишният хърватин отстрани сензационно Рафаел Надал с 6:2, 7:6(4). Испанският левичар обяви, че поради контузия ще пропусне и заключителния "Мастърс" в Лондон.

Григор Димитров ще играе следващата седмица на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Париж. Той е поставен под №9 в схемата и почива в първия кръг. Във втория той очаква победителя от мача Леонардо Майер (Аржентина) и Пабло Куевас (Уругвай). При достигане до четвъртфинал Димитров може да се изправи срещу водача в световната ранглиста Новак Джокович.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини