Димитров почна с труден успех



22-10-2014 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров на турнира в зала в Базел от категория "АТР 500". Петият в схемата се наложи срещу играещия с "уайлд кард" 135-и в световната ранглиста Александър Зверев (Германия) след 2:6, 6:4, 6:2.

Димитров изглеждаше изтощен след финала в Стокхолм в неделя. Той започна вяло и допусна пробив още в първия гейм. След това 17-годишният Зверев продължи да изненадва с хъса и уменията си и нанесе още един удра за 5:2, след което сервира уверено за спечелване на първата част.

Григор се събуди във втория сет и проби за 2:0, а после и затвърди. Световният номер едно при юношите от Хамбург обаче успя да върне брейка при 2:3. В седмия гейм българинът показа характер и спаси нови точки за пробив, за да поведе с 4:3. В десетия гейм той стигна до сетбол и го реализира незабавно, след като топката от бекхенд на 198-сантиметровия Зверев спря в мрежата.

В третата част Димитров диктуваше условията на корта. Той стигна до лесен пробив за 4:2. В следващия гейм тийнейджърът поведе с 40:15, но 23-годишният хасковлия се защити хладнокръвно. После Зверев поведе с 40:0 на свой сервис, но Гришо не се отказа да гони всяка топка. Така той стигна до мачбол и триумфира след час и 48 минути, като спечели най-дългото разиграване в мача.

В следващия кръг българинът се изправя срещу Вашек Поспишил от Канада. Двамата се познават от юношеските години и дори стигнаха заедно до финала на US Open на двойки през 2007 година.

Преди този мач финалистът от последните две издания и общо петкратен шампион на турнира в родния си град Роджър Федерер просто прегази Жил Мюлер от Люксембург с 6:2, 6:1 след само 47 минути игра. За световния номер две това беше 52-и успех в състезанието.

При още една победа Федерер може отново да срещне Димитров на четвъртфинал, както и миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини