Дел Потро се моли за мач с Надал в Банкок



26-09-2010 19:33 | Станко Димов

Бившият шампион от US Open Хуан Мартин Дел Потро ще направи дългоочакваното си завръщане на корта тази седмица на турнир в Банкок, Тайланд. 22-годишният аржентинец не е играл от 8 месеца, след като претърпя множество операции на ръката, които му попречиха да защити титлата си от "Флашинг Медоус".

 

"Щастлив съм, че след подобна пауза отново ще се върна на корта. Припомних си какво е това чувство и наистина съм доволен", коментира Дел Потро, който заради травмите си се свлече до 35-то място в ранглистата.

 

"Мисля, че се намирам в добра форма. Здрав съм и с всяка седмица ставам все по-добър и по-добър. Сега съм готов да играя отново. Просто искам да изляза на корта и отново да се забвлявам", призна Дел Потро, който е един от най-талантливите играчи в съвременния тенис.

 

ВИЖ ОСНОВНАТА СХЕМА!

 

Компания на аржентинеца в Тайланд ще прави световният номер 1 Рафаел Надал, който преди няколко седмици го наследи на трона на US Open. Евентуален сблъсък между двамата може да се получи на фаза 1/4-финал.

 

"Разбира се, че искам да играя с Рафа, той е голям шампион. За тази цел обаче ще трябва да премина през първия си съперник (Оливие Рокус). Нека видим как ще се представя, определено очаквам труден мач", коментира още Дел Потро.

 

До момента Дел Потро и Надал са се изправяли общо 7 пъти, като Рафа има минимално предимство - 4:3 победи.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини