Григор ще защитава титлата си



18-10-2014 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист Григор Димитров ще защитава титлата си от турнира в Стокхолм от категория "АТР 250". Вторият поставен се класира за финала, след като победи с 6:3, 7:5 австралиеца Бърнард Томич. За трофея Григор ще спори с водача в схемата Томаш Бердих от Чехия. Точно на 18 октомври, но през 2008 година Димитров записа първия си мач и първа победа в ATP Tour на турнира в Базел.

Хасковлията започна с пробив за 2:0 мача. Това се оказа достатъчно той да спечели частта, без да бъде сериозно безпокоен от съперника.

Във втория сет Томич успя да направи брейк за 3:1. Той стигна до аванс от 5:2, а в следващия гейм Димитров успя да отрази два сетбола. От този момент започна обрата. Гришо беше неудържим и върна пробива, след това направи още един, а в 12-ия гейм поведе с 40:15 и реализира още първия си мачбол след грешка при ретура на австралиеца.

За Григор това е шести финал на ниво АТР. Той загуби първия си мач за титла миналата година през януари в Бризбън, но след това няма грешка и взе титлите в Стокхолм, Акапулко, Букурещ и Куинс клъб.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини