Пиронкова на четвъртфинал в Москва



16-10-2014 00:00 | Станко Димов
Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова победи Александра Крунич от Сърбия с 6:2, 6:3 и се класира за четвъртфиналите на турнира за "Купата на Кремъл" в Москва, което е от категория "премиер". Цвети очаква румънката Ирина-Камелия Бегу в следващия кръг.

Пиронкова допусна пробив в първия гейм срещу 21-годишната Крунич, но веднага го върна. От този момент пловдивчанката доминираше, подпомогната и от многото грешки на родената в Москва съперничка. Цвети проби за 3:1 и в заключителния гейм, когато реализира втория си сетбол.

И във втората част българката допусна пробив в откриващия гейм. Тя успя да навакса при 3:3. Пиронкова направи нов брейк за 5:3 и след това сервира убедително за мача.

При третото си достигане до четвъртфинал през сезона, след Сидни и Линц, Цвети ще се изправи срещу удобна съперничка. Това е 61-ата в света Ирина-Камелия Бегу, срещу която е спечелила и двете им срещи, без да загуби и сет. Миналата година в Хобарт българката се наложи с 6:3, 6:4. След това в Хертогенбош я надигра със 7:6, 6:2.

За успеха в Москва Цветана Пиронкова заслужи 100 точки за ранглистата на WTA, където е №43, както и над 18 000 долара от наградния фонд на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини