Григор продължава след труден успех



15-10-2014 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист Григор Димитров започна успешно защитата на своята титла от турнира в зала в Стокхолм, който е от категория "АТР 250".

Вторият в схемата в Швеция се наложи със 7:5, 7:6(4) над руснака Теймураз Габашвили след един час и 53 минути игра и се класира на четвъртфинал.

Двубоят започна отлично за Димитров. Той направи два пробива във втория и шестия гейм и поведе с 5:1. Последва отпускане, когато Гришо сервираше за сета и единият брейк беше върнат, а след това и втория. Все пак 23-годишният хасковлия се мобилизира в края. В 12-ия гейм той успя да затвори частта при втората си възможност.

Вав втория сет Димитров проби за 4:2, но допусна моментално рибрейк. Така се стигна до тайбрек. В него имаше паритет на корта до 4:4 точки. След това българинът "натисна газта" и спечели убедително следващите три разигравания, а с това и срещата.

Гришо завърши двубоя с осем аса, четири двойни грешки и 58 процента вкаран първи сервис. За победата той ще вземе 45 точки за световната ранглиста, където е №10 в момента. Следващият съперник на Димитров ще бъде определен утре в двубоя между Жереми Шарди от Франция и американеца Джак Сокс.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини