Първо и второ място за България на Балканиадата



28-09-2014 00:00 | Станко Димов
Отлично представяне записаха националните отбори на България по скуош за мъже и жени на петите Балкански игри в Букурещ. Мъжете спечелиха за първи път шампионската титла, а дамите заслужиха сребърните медали, което е първо отличие за тях от турнирите на полуострова.

На финала при мъжете националите се справиха с Хърватия с 2-0 победи, за да триумфират. Държавният първенец Стелиан Станков записа победа с категоричното 3:0 гейма. След него Николай Ангелов донесе крайния успех. В много оспорван двубой хасковлията надделя с 3:2 гейма. Останалите двама българи в състава бяха Стоил Жилев и Костадин Симеонов.

Дамите играха мач за второто място срещу домакините от Румъния. В решителния двубой националките се наложиха с 3-0. Чисти победи записаха държавната шампионка Бистра Манева, Деница Кирилова и Йоана Краева. Четвъртата участничка в отбора беше Анелия Дукова. Титлата е за хърватките.

"Много сме щастливи от успехите в Букурещ! Организацията на Балканиадата беше отлична. След края на турнира имаше парти за състезателите", разказа Бистра Манева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини