Ли На се отказа, прави академия



19-09-2014 00:00 | Станко Димов
Световната номер три Ли На обяви официално отказването си от тениса с емоционално писмо. Китайката, която през януари спечели Откритото първенство на Австралия, обяви, че ще се посвети на семейството си и иска да има деца. Също така 32-годишната Ли ще създаде своя тенис академия.

„Изкарах няколко месеца в агония, преди да взема това съдбовно решение, след като разбрах, че моите хронични контузии няма да ми позволят повече никога да бъда отново тенисистката, която бях“, пише най-голямата звезда на азиатския тенис.

„Напускането на професионалния спорт е единственото правилно решение за мен и моето семейство. В личен план, отварям нова глава в моя живот. Надявам се да имам голяма фамилия и да възобновя връзките си с моите близки, за които нямах лукса да прекарвам много време докато играех“, добавя тенисистката от Ухан.

Ли На се превърна в една от най-добрите състезателки в последните години. Тя спечели титлата на Roland Garros през 2011 година и тази в Мелбърн този сезон, което я изведе до второто място в световната ранглиста.

За своята 15-годишна кариера азиатската перла спечели общо 9 титли и над 16 милиона долара от наградни фондове.

Ли получи голяма популярност и извън корта. Тя се появи на корицата на списание Time и беше един от четирите спортисти, влезли в Топ 100 на медията за най-влиятелните хора в света. Китайката влезе и в стотицата на знаменитостите на списание Forbes.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини