Томова отстрани водачката и продължава заедно с Евтимова



10-09-2014 00:00 | Станко Димов
Националката за Fed cup Виктория Томова записа една от най-значимите си победи, като отстрани водачката в схемата на турнира в София Allianz Cup с награден фонд 25 000 долара Дина Пфиценмайер от Германия с 6:4, 6:3.

Успехът на софиянката означава, че ще има със сигурност българска тенисистка на четвъртфиналите на кортовете на ТК "Левски", защото в следващия кръг Виктория ще играе срещу Джулия Терзийска в повторение на финала на държавното първенство за жени миналата събота, спечелен от Терзийска.

Томова започна великолепно срещата и поведе с 4:0 гейма срещу 134-ата в световната ранглиста. След това германката успя да изравни при 4:4. От този момент 19-годишната българка заигра отново на високо ниво и взе първия сет с пробив в десетия гейм.

Във втората част Виктория нанесе своя удар с брейк за 5:3. В следващия гейм тя стигна до мачбол и заслужено ликува. За успеха Томова взема 5 точки за класацията на WTA, където е №312 в момента.

Третата българка на осминафинал е седмата поставена Диа Евтимова, която победи днес Петя Аршинкова с 6:3, 6:4. Следващата съперничка на българката е Ана Цая от Германия, която победи на старта квалификантката Виктория Очева с 6:1, 6:1.




 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини